botanisk himmel.JPG
blomstens siste holdepunkt.JPG

STIG
HELTORP

Aktuelt
dronningen.jpg

BIOGRAFI

Stig Heltorp

Helt siden jeg var liten gutt har jeg alltid vært fascinert av film. Historiene, bildebruken og måten skuespillerne fikk fram følelser var noe som bergtok meg. Men det var ikke før mitt siste år på videregående at foto kom sterkt inn i livet mitt. Det var da en venn av meg spurte om jeg kunne ta bilder av konserten de skulle ha at veien fremover skulle endre seg. Etter konserten så min venn gjennom bildene og smilte mens han sa - Du skal ikke blir fotograf da Stig? Du har jo virkelig øye for dette. Svaret mitt var så enkelt som: ja, hvorfor ikke. Det var virkelig det å stoppe tiden som grep meg og at det var et håndverk. Fra den gang da så var det bare en vei for meg og det var foto.

 

Startet å fotografere i 2006 og gikk et år på fotolinjen på folkuniversitetet i Gøteborg for så å ta turen videre til Fotofagskolen i Trondheim.

Har jobbet med foto siden 2012 og jobbet fullt for meg selv i hele 2014 hvor jeg jobbet kommersielt. Det var i 2015 da jeg skulle bli far jeg fant ut at jeg ikke hadde lyst å jobbe klokken rundt siden jeg ønsket å være der for min familie. Fikk så en jobb som boligfotograf og har jobbet med dette i seks år nå.

Jeg har alltid ansett meg som en digital fotograf helt til for to år siden hvor jeg startet å sette spørsmålstegn på hvorfor jeg startet med fotografi. En liten fotografisk midtlivskrise som den gamle faglæreren min pleier å si. Fikk være med på en Morten Krogvold workshop og solgte alt av det digitale utstyret da jeg kom hjem og gjorde fullt innkjøp av mellomformatskameraer og bygde et lite mørkerom i boden. Her jobber jeg med alt fra fremkalling av film til print. Siden det digitale markedet har vokst så fort så virker det som at folk tror at det er kameraene som tar bildene og det frustrerer meg. Derfor når jeg holder på med analogt så er det en lettelse siden de rundt meg (ukjente som kjente) virkelig forstår at det ikke bare er å knipse et bilde. At det virkelig må jobbes med.  Det beste jeg vet er å vandre rundt, se ting som andre kanskje går forbi og i tillegg fryse det øyeblikket eller settingen fast i historien. Det å fokusere hundre prosent når man står der med kameraet tidlig på morgenkvisten er ikke lett for mange å forstå men for meg er det helt utenkelig å gjøre noe annet. Jeg tror ikke det finnes ord for hvor mye jeg rett og slett elsker fotografi og film. Jeg digger all kritikk og når noen sier- Stig, jeg skal ha bildet ditt på veggen - er det magi på øverste hylle.

KUNST