Talenter oppsøker IKON GALLERI

Oppdatert: 10. sep. 2021


Sigrun Werner, er kunstner og bor i Skogbygda i Nes kommune.

Hun har tegna så lenge hun kan huske, og mens hun gikk i lære hos kunstner Jan Valentin Sæther begynte hun også med oljemaling. Digital tegning på IPad liker hun også veldig godt å holde på med, men ingenting slår gråblyanten i hennes verden! Trykkeblyanten med 2B-bly har vært Sigrun's trofaste venn, og hun har utviklet stilen hun jobber i selv. Hun

elsker lys, skygge og kontraster, og liker veldig godt hvordan gråblyanten får fram hele spekteret fra det mørkeste mørke til det helt lyse.


Hun har fire ganger vært og jobbet som frivillig på prosjekter med ville dyr i Afrika. Første turen gikk til Namibia og Naankuse, der hun fikk oppleve nærkontakt med geparder, fantastisk ørkenlandskap, og villhundprosjekt nord i landet, for å nevne noe. Deretter gikk turen til Sør-Afrika og neshornprosjekt. Helt ubeskrivelig opplevelse å reise ut under soloppgangen, spore opp neshornene og drikke morgenkaffe med opptil seks neshorn gressende rundt bilen. Høsten 2018 var hun to uker på Antelope Park i Zimbabwe, der hun sovnet og våknet til løvebrøl, og fikk gå tur med majestetiske elefanter og sjarmerende løveunger. Året etter gikk turen til Malawi og Lilongwe Wildlife Trust, med mating av apekatter, ugler og duikere. Og ikke minst møtet med menneskene i landet som kalles "The warm heart of Africa".