top of page

Forskning viser at kunst og kultur utgjør en forskjell i samfunnet!

Oppdatert: 21. jun. 2021

Min visjon med IKON Konsept er å samle kreative mennesker for å skape et felleskap som sammen kan motivere hverandre å lære av hverandre. Jeg bygger nettverk, og finner stadig nye talenter som skal vise seg frem i IKON galleri. Konseptet har mange "hatter" men hovedsatsingen er IKON GALLERI, IKON KURS og IKON TRYKKERI.Hildegunn Rismark (71) gjennomførte sin første utstilling hos IKON GALLERI med rekordsalg! 33 bilder ble solgt og flere bestillinger har kommet.


Det gleder meg at vår kommune tar kunst og kultur på alvor og at IKON KONSEPT har blitt sett som en viktig aktør i lokalsamfunnet. En viktig del av vårt liv er å mestre noe og føle at man blir sett. Mitt mål er at ikon konsept blir et kreativt senter for alle kreative sjeler.


Kilde: Ullensaker kommunes Delplan Kultur. "Forskning viser at kunst og kultur utgjør en forskjell i samfunnet . Kulturens egenart sørger for at mennesker samles på tvers av alle barrierer. Det er i møtet mennesker imellom at vi virkelig blir kjent med hverandre. Egenskaper og kvaliteter avdekkes, avstanden minker , nettverk bygges og fremmedfrykten reduseres. Utenforskap, isolasjon og passivitet motvirkes. Å komme inn i det norske felles skapet er ikke alltid lett. Kunst og kultur kan være med og åpne mange dører. Da kan vi leve sammen på demokratisk vis, på tross av ulikheter. En viktig del av folks opplevelse av meningen med livet er å utvikle seg og få til noe, bruke sine evner og anlegg og bidra i samfunnet. Deltakelse i kulturaktiviteter sørger for nettopp dette. Verdier skapes og

opplevelsen av trivsel, tilhørighet, mening og sammenheng i tilværelsen styrkes. Den kulturelle dimensjonen hjelper oss til å forstå verden og oss selv, og bedrer dermed den enkeltes evne til å takle livets utfordringer. Dette er hovedpilarer også i arbeidet for en bedre folkehelsen og angår absolutt alle mennesker – hele livet.


Åpningen av utstillingen til Hildegunn Rismark ble en suksess til tross for koronarestriksjoner.


Gratulasjoner strømmet inn til kunstneren som debuterte som 71-åring.109 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page