top of page

Fargesprakende, leken stil med det figurative mot det abstrakte Galleri IKON - Kunstner Toril Sire.

Oppdatert: 4. jun. 2022

Dette er en fargesprakende lekker utstilling! Det er bare å glede seg. Toril Sire har lang erfaring som maler, men har ikke tatt sjansen på å stille ut sine bilder så mange ganger før. Det er virkelig på tide at hun viser frem sin lekne stil med det figurative mot det abstrakte i sine motiver. Fargekombinasjonene er praktfulle og et syn for øyet. Jeg gleder meg virkelig til å vise frem Toril's bilder. Her kan dere gjøre et kupp!Født i Oslo og bor nå i Nannestad kommune. Tidligere elev av billedkunstner Henriette E. Finne. Gått et år på kurs hos Mosebekk Malerskole. Bakgrunn som dekoratør med fordypning i silketrykk og har i tillegg utdanning innen markedsføring og ledelse. 2- årig billedkunstutdanning ved Nydalen Kunstskole 2012-2014. Elev på personlig kunstutvikling ved Nydalen Kunstskole fra høsten 2015 til våren 2017.

Bildene ligger mellom det figurative og det abstrakte, men har som regel gjenkjennelige motiver. Hun jobber både intuitivt, men også etter skisser. Som regel utvikler bildet seg underveis og hun syntes det er spennende å se hva som dukker opp av flater, former og fargesammensetninger. Toril arbeider for å lage strukturerer, slik at bildet får spennende elementer. Hun fasineres av hvordan farger kan skape stemninger og følelser. Det er viktig for henne å kjenne på at det er den rette følelsen og uttrykket i bildene som blir resultatet. Hoved materialet er akryl på lerret. Inspirasjon til kunsten henter hun når hun er ute og reiser, ser nye landskap, mennesker og kulturer. Hun kan også få inspirasjon av å lese en bok eller gå en tur i naturen. Farger er også en viktig kilde til inspirasjon og en viktig faktor i bildene. Ofte er komposisjonene fargerike, men det kan variere fra bilde til bilde. Hus er en stor lidenskap. Spesielle og annerledes hus. Hus som har levd, som er skeive, rare, slitne og falleferdige. Det er noe vakkert med det som ikke er perfekt. Det dukker ofte opp hus i maleriene til Toril Sire.

Det siste halve året har hun jobbet endel med serielt arbeid. I tillegg har hun bevisst jobbet med å bruke lyse og svake gjennomskinnelige farger. Strøkene er litt flytende og lager et mer levende utrykk. Hun ønsker at bildene skal berøre publikum og vekke noen følelser. At de kan inspirere og glede, samt vekke nysgjerrighet.

Utstillinger: Nydalen kunstskole: Sommeren 2013, jul 2013 og sommeren 2014 MP7 gallerifelleskap: Høsten 2014 og våren 2015 Skedsmo bibliotek: Høsten 2016- høsten 2017 Galleri S9: Våren 2017 Lillestrøm Kunstforening: Div fellesutstillinger 2016 - 2018
147 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page