Anne Søderqvist.JPG

ANNE SØDERQVIST

ANNE SØDERQVIST

  • Instagram Anne Søderqvist

Jag heter Anne och är  född 1969, jag bor på Sveriges västkust i Uddevalla. Jag har sedan jag var ett barn gillat att teckna och upptäckte tidigt att jag kunde rita av olika motiv. Målade i akvarell och olja i yngre år men mest i akvarell. Sedan målade jag inte på en lång tid, det gick många år då jag inte hade tid eller ork utan livet kom emellan. Barn och ett heltidsarbete tog upp min tid, sedan började jag arbeta natt som undersköterska på ett äldreboende och nu var barnen stora och jag hade mer tid.

Började då måla i akryl eftersom det luktar mindre och jag inte har så mycket plats. Mina målningar innehåller  mycket färg eller så målar jag i svart och vitt, det finns ofta björkar i olika färger i mina målningar.

Jag målar en del abstrakt och en del realism och expressionism.

Jag har haft tavlor i lobbyn på ett spa som heter Vann Spa och det var precis nyligen jag tog ned dessa och flyttade dem till en restaurang som heter Lane Loge.

Har haft två av mina små svartvita tavlor med i Galler Grips sommarutställning i Stockholm 2021 och hade en utställning även den i Stockholm i Januari 2022 på Juste Gallery. I slutet på April hade jag utställning i min hemstad tillsammans med min kusin på holositc hälsocenter.